Puur Leiestreek

authentieke smaken uit de keuken van Auberge du Pecheur

Prijs € 12,50

Uitverkocht

Toni De Coninck, Toni De Coninck

Paperback | Juli 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Vlaams kookboek. Nergens vloeit de Leie zo mooi als door de meersen van Latem, het kunstenaarsdorp dat centraal staat in dit boek. De 'gouden rivier' inspireerde generaties schilders en beeldhouwers, van Servaes over Permeke tot Malfait en Saverys. De weerslag van die rijke erfenis valt in tal van musea te bewonderen, in Sint-Martens-Latem en deelgemeente Deurle, maar ook in de naburige stad Deinze. De Leiestreek is ook het werkblad - of de schildersezel - van chef Axel Colonna-Cesari. De jonge chef-kok penseelt er in de beroemde Auberge du Pêcheur lichte, creatieve gerechten op het bord, waarbij niet zelden lokale ingrediënten worden gebruikt: Gandaham, jenever van Filliers, maar ook sappige framboosjes en pittige rucola. In de brasserie - The Green - kun je die in hun naakte eenvoud proeven, ongedwongen en zwierig. In het restaurant - Orangerie - trekt de chef alle registers van de moleculaire keuken open. De Leiestreek puur, maar met een modieuze twist.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Toni De Coninck, Toni De Coninck
Uitgever
Lannoo
ISBN
9789020982275
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2009
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
191

Beschrijving

Vlaams kookboek. Nergens vloeit de Leie zo mooi als door de meersen van Latem, het kunstenaarsdorp dat centraal staat in dit boek. De 'gouden rivier' inspireerde generaties schilders en beeldhouwers, van Servaes over Permeke tot Malfait en Saverys. De weerslag van die rijke erfenis valt in tal van musea te bewonderen, in Sint-Martens-Latem en deelgemeente Deurle, maar ook in de naburige stad Deinze. De Leiestreek is ook het werkblad - of de schildersezel - van chef Axel Colonna-Cesari. De jonge chef-kok penseelt er in de beroemde Auberge du Pêcheur lichte, creatieve gerechten op het bord, waarbij niet zelden lokale ingrediënten worden gebruikt: Gandaham, jenever van Filliers, maar ook sappige framboosjes en pittige rucola. In de brasserie - The Green - kun je die in hun naakte eenvoud proeven, ongedwongen en zwierig. In het restaurant - Orangerie - trekt de chef alle registers van de moleculaire keuken open. De Leiestreek puur, maar met een modieuze twist.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Toni De Coninck, Toni De Coninck
Uitgever
Lannoo
ISBN
9789020982275
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2009
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
191

Johannes van Damprijs

Kookboek van het Jaar 2013

  • Echt eten

    Jonathan Karpathios, Bas Husslage

    Prijs € 29,99
  • Polpo

    Russell Norman

    Prijs € 34,99

Pak mee!

24Kitchen tips

  • De makkelijke maaltijd (ISBN 9789045201382)
    19,99
  • Het 24kitchen winterboek (ISBN 9789045203683)
    24,95
  • Rudolph kookt | Rudolph van Veen (ISBN 9789045206929)
    15,00
  • Grenzeloos koken (ISBN 9789045203584)
    19,95
  • Heerlijk Italiaans | Roberta Pagnier, Giovanni Caminita (ISBN 9789045207124)
    20,99
  • Rudolph's hartige cupcakes | Rudolph van Veen (ISBN 9789045200378)
    16,99
  • Arabia bij je thuis | Merijn Tol, Nadia Zerouali (ISBN 9789021552200)
    29,99
  • Rudolph's cupcakes compleet | Rudolph van Veen (ISBN 9789045206912)
    19,95
  • Free range cook | Annabel Langbein (ISBN 9789000321186)
    27,50
  • Smaakvrienden fruit | Angelique Schmeinck (ISBN 9789045201580)
    15,00
  • Smaakvrienden groenten | Angelique Schmeinck (ISBN 9789045201481)
    39,95
  • Uit de tuin in de fles | Susy Atkins (ISBN 9789023013488)
    19,95
  • Sandra s keuken | Sandra Ysbrandy (ISBN 9789048817306)
    29,90
  • 53 recepten voor een gezonde barbecue (ISBN 9789051770469)
    12,95
  • Gehaktballen | Jez Felwick (ISBN 9789045200705)
    14,99
  • 34,99
  • Celebrate | Pippa Middleton (ISBN 9789000316113)
    12,50

bekijk het overzicht