Rotterdams Kookboek

Prijs € 32,50

Levertijd: 1-2 werkdagen

Actie: Geen verzendkosten!

Ook beschikbaar als:

Linda Roodenburg

Paperback | Maart 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De vernieuwde, vijfde editie van het Rotterdams Kookboek, het culinaire standaardwerk voor álle Nederlanders. Iedereen eet pasta, rijst en aardappels. Turkse pizza is net zo populair als patatje oorlog en de kapsalon is alom bekend als origineel Rotterdamse caloriebom.Maar er zijn veel meer ingrediënten en gerechten die níet iedereen kent. Wat zijn dat voor knollen in de bakken voor de Surinaamse toko's? Wat ruiken we toch in Afrikaanse winkels? Wie eten er varkensoren en harde kippen? Wat zijn paradijskorrels, hoeveel afrodisiacum zit er in ras-el-hanout en werkt dat ook? Wat eten Eritreërs - waar ligt Eritrea eigenlijk? - en wat vieren ze al honderden jaren op 11 september? Voor het antwoord op deze en vele andere vragen ging Linda Roodenburg op zoek naar koks en kokkinen uit verschillende culturen die in hun eigen omgeving geroemd worden om hun kookkunst. Ze beschrijft hun levens en verhalen, de winkels waar ze boodschappen doen en ze noteerde de recepten van hun favoriete gerechten. Samen met fotograaf Carel van Hees volgde ze hen voor, tijdens en na een bijzondere maaltijd voor familie en vrienden. Na het Haagse en het Amsterdamse kookboek, beide standaardwerken op het gebied van de traditionele Nederlandse keuken, is er nu het Rotterdams Kookboek voor álle Nederlanders. "Vooral de schrijfster lijkt wel alles te weten van de hele wereldkeuken plus bijbehorende geschiedenis en cultuur - ongelooflijk wat een informatie. En wat een enthousiasme. En wat een leuke mensen in de wereld."- NRC Handelsblad"Een kijk-, lees- en doeboek waarvan elk hoofdstuk de pan uit swingt" - de Volkskrant "Een buitengewoon onderhoudend en kleurrijk boek dat ik van harte kan aanbevelen" - het Parool

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Linda Roodenburg
Uitgever
Madame Jeanet Uitgeverij
ISBN
9789079732029
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2016
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
512

Beschrijving

De vernieuwde, vijfde editie van het Rotterdams Kookboek, het culinaire standaardwerk voor álle Nederlanders.

Iedereen eet pasta, rijst en aardappels. Turkse pizza is net zo populair als patatje oorlog en de kapsalon is alom bekend als origineel Rotterdamse caloriebom.
Maar er zijn veel meer ingrediënten en gerechten die níet iedereen kent.
Wat zijn dat voor knollen in de bakken voor de Surinaamse toko's? Wat ruiken we toch in Afrikaanse winkels? Wie eten er varkensoren en harde kippen? Wat zijn paradijskorrels, hoeveel afrodisiacum zit er in ras-el-hanout en werkt dat ook? Wat eten Eritreërs - waar ligt Eritrea eigenlijk? - en wat vieren ze al honderden jaren op 11 september?

Voor het antwoord op deze en vele andere vragen ging Linda Roodenburg op zoek naar koks en kokkinen uit verschillende culturen die in hun eigen omgeving geroemd worden om hun kookkunst. Ze beschrijft hun levens en verhalen, de winkels waar ze boodschappen doen en ze noteerde de recepten van hun favoriete gerechten. Samen met fotograaf Carel van Hees volgde ze hen voor, tijdens en na een bijzondere maaltijd voor familie en vrienden.

Na het Haagse en het Amsterdamse kookboek, beide standaardwerken op het gebied van de traditionele Nederlandse keuken, is er nu het Rotterdams Kookboek voor álle Nederlanders.

"Vooral de schrijfster lijkt wel alles te weten van de hele wereldkeuken plus bijbehorende geschiedenis en cultuur - ongelooflijk wat een informatie. En wat een enthousiasme. En wat een leuke mensen in de wereld."- NRC Handelsblad

"Een kijk-, lees- en doeboek waarvan elk hoofdstuk de pan uit swingt" - de Volkskrant

"Een buitengewoon onderhoudend en kleurrijk boek dat ik van harte kan aanbevelen" - het Parool

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Linda Roodenburg
Uitgever
Madame Jeanet Uitgeverij
ISBN
9789079732029
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2016
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
512

Johannes van Damprijs

Kookboek van het Jaar 2013

  • Echt eten

    Jonathan Karpathios, Bas Husslage

    Prijs € 29,99
  • Polpo

    Russell Norman

    Prijs € 34,99

Pak mee!

24Kitchen tips

  • De makkelijke maaltijd (ISBN 9789045201382)
    19,99
  • Het 24kitchen winterboek (ISBN 9789045203683)
    24,95
  • Rudolph kookt | Rudolph van Veen (ISBN 9789045206929)
    15,00
  • Grenzeloos koken (ISBN 9789045203584)
    19,95
  • Heerlijk Italiaans | Roberta Pagnier, Giovanni Caminita (ISBN 9789045207124)
    20,99
  • Rudolph's hartige cupcakes | Rudolph van Veen (ISBN 9789045200378)
    16,99
  • Arabia bij je thuis | Merijn Tol, Nadia Zerouali (ISBN 9789021552200)
    29,99
  • Rudolph's cupcakes compleet | Rudolph van Veen (ISBN 9789045206912)
    19,95
  • Free range cook | Annabel Langbein (ISBN 9789000321186)
    27,50
  • Smaakvrienden fruit | Angelique Schmeinck (ISBN 9789045201580)
    15,00
  • Smaakvrienden groenten | Angelique Schmeinck (ISBN 9789045201481)
    39,95
  • Uit de tuin in de fles | Susy Atkins (ISBN 9789023013488)
    19,95
  • Sandra s keuken | Sandra Ysbrandy (ISBN 9789048817306)
    29,90
  • 53 recepten voor een gezonde barbecue (ISBN 9789051770469)
    12,95
  • Gehaktballen | Jez Felwick (ISBN 9789045200705)
    14,99
  • 34,99
  • Celebrate | Pippa Middleton (ISBN 9789000316113)
    12,50

bekijk het overzicht